de gekke kindjes van het 2de leerjaar

de gekke kindjes van het 2de leerjaar

donderdag 1 september 2016

Een gloednieuw schooljaar

Vandaag was de dag eindelijk aangebroken: de allereerste schooldag. We waren allemaal een beetje zenuwachtig. Maar ook Kathleen en Martine vonden het toch wel wat spannend. 

We begonnen onze dag met een speciale praatronde. We maakten allemaal een tekening over het leukste moment van onze vakantie. Daarna werden de tekeningen door elkaar geschud en moesten we raden wie welke tekening had gemaakt. Zo kwamen we heel wat te weten over elkaars vakantie. Ynse en Thieme zijn fijn naar Middelkerke geweest. Dat ligt aan de zee!
Yana was naar de grotten van Han geweest. Daar waren "vreemde dingen" aan het plafond van de grot. Hoe heet dat ook al weer en hoe komt het daar? Tijd voor een onderzoekje!

Na de praatronde vlogen we er meteen in en hebben we gerekend. We wisten nog erg veel van vorig schooljaar. Flink zo!

Na de speeltijd maakten we een verjaardagskalender. We knipten een ballon uit en stempelden onze verjaardagen erop. Wat een mooie resultaten. 



Toen was het tijd om onze boterhammetjes op te eten. 





Na de middagspeeltijd speelden we buiten een leuk spel met meester Seppe. 
Daarna was het tijd om onze kaft in orde te maken.







Wat vloog de tijd snel! Het was al tijd om naar huis te gaan. In de afsluitronde vond iedereen vandaag een leuke eerste schooldag. We hebben allemaal zin in het nieuwe schooljaar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten