de gekke kindjes van het 2de leerjaar

de gekke kindjes van het 2de leerjaar

woensdag 21 september 2016

Een oproepje aan handige (groot)moeders en een lesje levend rekenen.

Vandaag begonnen we met de techniekronde van Karell en Ylenia. Als eerste was Karell aan de beurt. Zij liet ons zien hoe je met strijkpareltjes mooie figuren kan maken. Ze wist ons te vertellen dat de plastic pareltjes aan mekaar smelten door een strijkijzer. Op die manier kan je een mooie tekening maken met strijkparels. Goed gedaan Karell!











Daarna was Ylenia aan de beurt. Zij had samen met haar mama een dekentje voor haar poppenbedje gemaakt. Ze hadden samen foto's gemaakt van elke stap. Nu weten we hoe we zelf een dekentje kunnen naaien. Heel goed gedaan lieve meid!

Bij de foto van de naaimachine stonden we toch eventjes stil. Veel kindjes hebben dat al eens bij mama of bij oma zien staan. Blijkbaar zijn er veel creatieve en handige (groot)moeders in ons klasje die zelf kleertjes maken.We besloten dat het eens leuk zou zijn om een naaiworkshop te organiseren.  We hebben van Ylenia al geleerd hoe het moet, maar we willen het natuurlijk ook eens zelf doen.

Daarom zijn we op zoek naar enkele (groot)moeders die ons willen leren om zelf iets leuks te maken van stof. Wie wilt ons hierbij begeleiden? Laat zeker iets weten aan Kathleen of Martine want je zou ons er een groot plezier mee doen.



Toen gooiden we met de dobbelsteen voor volgende week. Thieme en Yana doen volgende week een kiesronde. Veel succes!


Na de speeltijd was het tijd voor een lesje levend rekenen. We leerden begrippen zoals links, rechts, boven, onder, tussen, op, voor, achter...
Kathleen gaf ons een opdracht en wij moesten die zo snel mogelijk uitvoeren. Zoals:

Ga links van het klimrek staan.


Ga rechts van het klimrek staan.

Ga onder het klimrek liggen.


Ga op het klimrek staan.

Ga tussen de klimrekken staan.


Ga achter het klimrek staan.

Toen wisselden we van kant, opeens werd dit "voor het klimrek". Zojuist was het nog achter? Wat vreemd! Gelukkig wist Issa het antwoord "we staan nu met ons gezicht naar de andere kant, dus wisselen links en rechts en voor en achter van plaats". Heel goed opgemerkt Issa.


Gelukkig namen we ook nog tijd voor een gekke foto :)


Heel goed gewerkt vandaag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten