de gekke kindjes van het 2de leerjaar

de gekke kindjes van het 2de leerjaar

woensdag 28 september 2016

Onderwaterhockey, de stamboom van Yana, Nestors reis naar Thailand en op wandel in de school

Deze morgen begonnen we met Yana's verrassingsronde. Yana koos voor familieronde. Samen met haar mama had Yana een mooie stamboom gemaakt van haar familie. Ze legde uit over haar gezinnetje en haar kleine broertje Jasper. Samen merkten we op dat onze gezinnetjes er allemaal anders uit zien. Knap gemaakt lieve Yana! 



Omdat Thieme het smartboard nodig had voor zijn presentatie, lieten we in de praatronde vlug Nestor nog aan het woord over zijn mooie reis naar Thailand. Hij is in de vakantie samen met zijn mama, papa en zijn broertje Julius op reis geweest naar Thailand. Ze hebben daar allerlei mooie plaatsen gezien.We merkten op dat alle plaatsen met een hoofdletter geschreven worden.
Toen Nestor klein was is hij nog eens in Thailand geweest met zijn ouders, maar toen was Julius nog niet geboren. Hij had een mooie foto's bij van die reis. 
Wat een leuke reis heb jij gemaakt Nestor, we vonden het allemaal leuk om jouw enthousiaste verhalen te horen.

 

Toen was Thieme aan de beurt. Hij had een mooie presentatie gemaakt en vertelde zeer enthousiast over de hobby van zijn papa, onderwaterhockey. Hij had ook leuke spulletjes bij die zijn papa gebruikt voor het hockeyen. 

 Het kapje wat de spelers aandoen. Dit beschermt hun oren, want als je een hockeystick tegen je aankrijgt kan dat heel erg pijn doen.



 





De puck die gebruikt wordt bij onderwaterhockey. Hij is erg zwaar omdat hij anders niet op de bodem blijft.



We waren benieuwd hoe een onderwaterhockeywedstrijd eruit ziet. Dus liet Thieme ons een filmpje zien. Wat een interessante sport Thieme! Je hebt een mooie presentatie gegeven, proficiat.



Na de speeltijd deden we een lesje levend rekenen. We leerden hoe je een route moet volgen en om dat in te oefenen volgden we routes in het gebouw. We werden in groepjes ingedeeld en merkten op dat je verschillende routes kan volgen om tot een bepaald punt te geraken.










Sinds gisteren kunnen we ook allemaal ons schuifje gebruiken in de klas. Lucas en Lander zetten tijdens het hoekenwerk helemaal alleen de kast in mekaar.

 Fijn samen aan het werken.





"Klaar!"
 Super goed gedaan jongens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten